Usein kysyttyä

Olen aloittamassa alkeiskurssin, mitä pitää osata ennen kurssille tuloa?

Järjestämme erikseen alkeiskursseja aikuisille ja lapsille. Alkeiskurssit ovat tarkoitettu niille, joilla ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta. Sinun ei siis tarvitse osata ratsastuksesta vielä mitään.

Pidetäänkö tunnit kentällä vai maneesissa?

Jos on hyvä ilma, tunnit ovat ulkona. Tuulisella ja sateisella säällä tunnit ovat aina maneesissa. Talvella tunnit ovat aina maneesissa, koska mielestäni liukkaalla on vaarallista ratsastaa.

Voiko toivoa jotain tiettyä hevosta tunnille?

Toki voi , mutta jos jokainen toivoisi tunnille tiettyä hevosta, ei kaikkia toiveita pystyttäisi toteuttamaan ja työmäärä jakaantuisi hevosille kovin epätasaisesti. Opettaja päättää kuka kelläkin hevosella menee.

Olen tulossa ratsastustunnille, mitä tarvitsen mukaani?

Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat,  hiertämättömät housut, saappaat tai ratsastukseen soveltuvat kengät. Hyväksytty turvakypärä on pakollinen tunneillamme, tallista saa tarvittaessa lainata kypärää. Suosittelemme kuitenkin oman kypärän hankkimista.
Talvivarustus tunneille

Mitä laittaa päälle, jos ei omista ratsastusvarusteita?

Kumisaappaat riittävät hyvin jalkineiksi ja talvisin kengät joissa tarkenee. Housujen tulisi olla sellaiset, jotka eivät kiristä. Mieltä saa lainata turvakypärää.

Voiko hevosen selästä tippua?

Kyllä voi, sitä varten on kypärä päässä ja voi käyttää turvaliiviä. Kun aloittaa itse ratsastuksen tai lapsi aloittaa, on hyvä jo varautua mielessään, että sieltä todennäköisesti joskus tippuu. Yleensä tippuminen ei ole sen kummempaa, kun juostessa kaatuisi. Lapsilla hevosen selästä putoaminen on "helpompaa", mikäli vanhemmat eivät panikoi asiasta. Mikäli tippumisen takia tulee vammoja tallimme tapaturmavakuutus korvaa ehtojen mukaisesti. Lisää tietoa tästä.
Vakuutusnumero Satunnaisratsastaja 353-3418321-5

Saako tallille tuoda oman koiran mukaan?

Tallilla on meidän omia metsästyskoiria häkissä, joten sen vuoksi omia koiria ei saa tuoda tallille. Ethän myöskään pidä koiraasi autossa tallin parkkipaikalla.

Vaistoavatko hevoset, jos on kokematon ja pelkää?

Kyllä vaistoavat. Tämä tarkoittaa kuitenkin lähinnä sitä, että ne liikkuvat hitaammin, koska ei ole kiirettä ja saattavat oikaista kulmista eli lintsata vähän.