Tuntikuvaukset

Kun tulet ratsastustunnille, on tärkeää arvioida ratsastustaitosi oikein, jotta löydämme sopivan ratsastusryhmän. Tärkeää ei ole nopea edistyminen ratsastuksessa, vaan asioiden oppiminen oikein ja turvallisesti.

Vakiotunnit

Ratsastustunti kerran viikossa on automaattisesti varattuna, jos et sitä erikseen peru. Tunnit pyörivät elokuusta toukokuun loppuun (myös kesäaikaan pääsee ratsastamaan).

Vakiotunneille on hyvä ostaa ns. ratsastuskortti .
Ratsastuskortti on voimassa 12 viikkoa  ostopäivästä.

Irtotunti

Tunti varataan yhdeksi kerraksi, mutta ei sitouduta käymään esim. kerran viikossa tiettyyn aikaan.

Tasoryhmät

Alkeisryhmä - Ryhmä I

Opeteltavia asioita: oikeaoppisen perusistunnan alkeet, hevosen hallinnan alkeet käynnissä ja ravissa, kevyt ravi, hevosen pysäyttäminen. Alkeistunneillamme ei opetella laukkaa. Talutuksessa ratsastavat huomioikaa tämä! Tallitytöt auttavat teitä mielellään, jos heitä on paikalla . Jos haluat olla 100 %:n varma, että sinulla on taluttaja niin tuo oma taluttaja mukanasi. Jokainen aikuinen/teini-ikäinen osaa taluttaa tunnilla vaikka hänellä ei olisi aiempaa hevoskokemusta.


Ryhmä -II = raviryhmä/laukan opettelua

2. ryhmään voi siirtyä, kun on useamman kerran ratsastanut ilman taluttajaa ja se on onnistunut hyvin. Alkeisryhmässä on hyvä käydä niin kauan, että asiat tuntuvat helpoilta, ja sitten vasta siirtyä seuraavaan ryhmään. Jokainen ratsastaja etenee omassa tahdissa, toinen nopeammin kuin toinen. Turvallisuus on pääasia.

Tavoitteena on hyvä ratsastajan perusistunta ja tasapaino, hevosen ohjaaminen itsenäisesti sekä käynnissä että ravissa. Laukannostojen ja laukan säilyttämisen oppiminen on myös yksi päätavoitteista, jolloin taluttajaa ei enää tällä tasolla käytetä.

Ryhmä II+ ja III

Tavoitteena on vakaan perusistunnan kehittäminen kaikissa askellajeissa ja siirtymisissä sekä kevyen istunnan ja esteistunnan tasapainon parantaminen ja hevosen hallinta vaihtuvissa olosuhteissa.

Ryhmä III -IV

Tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hyvin B-A -merkin suorittamiseen vaadittavat taidot. Ratsastajien istunta ja apujen käyttö on eleetöntä ja he osaavat ratsastaa erityyppisillä hevosilla, käyttää apuja hevosen ja tilanteen mukaisesti. Ratsastaja osaa itsenäisesti ja realistisesti arvioida omaa ratsastustaitoaan, hyviä ja kehitettäviä puolia. Ratsastaja osaa arvioida myös hevosensa taitotason.

Pääperiaatteiltaan ryhmät ovat tällaiset. Käytämme osassa ryhmistä luokituksia esim. II+ tai IV-.

Yksityistunti

tällä tunnilla olet vain sinä, tehokasta oppimista
juuri niissä asioissa mitkä ovat sinulle hankalia.

Voit ottaa yksityistunnin myös ystäväsi kanssa, tällöin tunnilla olette vain te. hinta määräytyy seuraavasti toinen maksaa yksityintuntihinnan eli 42€ ja toinen normaalituntihinnan 25 €

Lue tästä juttu yksityistunnista.

Erityisryhmät

Tallimme tarjoaa ratsastusta myös erityisryhmille, joihin kuuluvat vammaisratsastajat tai sellaiset ratsastajat, jotka tarvitsevat yksilöllisenpää ohjausta kuin ryhmässä ratsastavat ratsastajat (esim. erilaiset reumasairaudet ym.).

Hinta 42 €/kerta. 1 ratsastaja 60 e ryhmä jolla käytössä 1 hevonen.
Kesto 1-50 min.

Näillä tunneilla ohjauksesta vastaa joku tallimme opettajista.