Seinäjoen tallin tilat

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä


Talli on kiinni maneesissa eli matka maneesiin on lyhyt ja talvellakin turvallinen ei ole liukastumisvaaraa koska ulos ei mennä.

Nykyaikainen talli on erittäin valoisa ja ilmava (sisäkorkeutta 6 metriä). Tallissa on 23 hevospaikkaa. Tilat täyttävät kaikki nykyiset EU-vaatimukset . Tallissa ja piha-alueilla on tallentavat kamerajärjestelmät, joka hälyttää, esim. jos hevosia pääsisi yöllä irti käytävälle.

Automaattinen koneellinen ilmanvaihto takaa hevosille hyvän ilmanlaadun ja viihtyvyyden. Tilavilla käytävillä on turvallista taluttaa hevosta.

Tallissa on myös satulahuone, missä jokaiselle hevoselle on omat varusteet nimikoiduilla paikoilla. Toimisto löytyy satulahuoneen vierestä. Parkkipaikka löytyy ratsastuskentän vierestä. Edellä mainittujen lisäksi tallista löytyy limsa-automaatti sekä makeannälkään Mars-automaatti.

Näkymää tallin käytävältä

Maneesi

Maneesi

Maneesi

Maneesimme on rakennetarkastettu ja hyväksytty.
V-vaatisuusluokan Teräsrakennesuunnittelija Timo Koskinen on tarkastanut maneesimme 20.9.2017

Huonolla säällä ja talvisin ratsastamme 22,2 x 45 metrin maneesissa, jossa on perinteinen hiekkapohja. Maneesissa on laadukas Safety System -estekalusto ja kouluratsastusradan merkit ovat jatkuvasti paikoillaan.


Maneesissamme on myös laadukas äänentoistojärjestelmä eli opettajan äänen kuulet hyvin. Maneesissa on myös ramppi, johon pääsee pyörätuolilla ja joka on muutenkin kätevä apu hevosen selkään noustessa.

Maneesi on avara puu-/rautarakenteinen ja peltikattoinen, joten säiden vaikutus on minimoitu. Maneesi on rakennettu -98 syksyllä.

Maneesi on suoraan tallin yhteydessä. Maneesissa on pieni katsomo laidalla sekä tallin yläkerrassa on lämmitetty katsomo josta näkyy suoraan maneesiin.

Näkymään yläkerran katsomosta maneesiin.

Kenttä

Ratsastuskenttämme on kooltaan 26 m x 60 m. Laajennettu kesällä 2018.
Kenttä on ihan maneesin vieressä.

Tallin talo

( sisältää sosiaalitilat, majoituksen , inva wc ja invaramppi , keittiö siis normaali omakotitalo. ) talo remontoitu 2012 ja on sisältä melkein uusi. Voit vaihtaa vaatteet täällä tai vaikka käydä tunnin jälkeen suihkussa.

Ulkovuoraus remontti tehty kesällä 2013.
Heppakerhon teoriaosuudet pidetään täällä talossa, sekä Seinäjoen 
ratsastusleiriläiset majoittuvat täällä.

Vanha alatalli

Talli toimii ns varatallina, ja osana pihattoa.
Pihatoissa on juoma-automaatit joihin tulee lämmin vesi. Ja tietysti vapaasti saatavilla luomuheinää.