Miksi kannattaa ostaa hevonen meiltä

Olemme tehneet hevoskauppaa ( Tiinan talli) jo vuodesta -92 ammattimaisesti, eli emme ole katoamassa hevoskauppasi jälkeen minnekään, ja toivottavasti ostat meiltä toisen tai kolmannenkin hevosen.
Kun meillä on näin monen vuoden kokemus, osaamme jo arvioida sopiiko kyseinen hevonen sinulle vai ei.
Meillä on myös tietoa ja taitoa arvioida hevosen terveydentilaa ja mitä se kestää.
Tätä ei moni yksityinen myyjä tee, koska myyvät sen yhden ainoan hevosen eikä heidän tarvitse miettiä jatkoa ostajan kanssa.
Olet myös kuluttajasuojan piirissä kun ostat yritykseltä, yksityiseltä ostettaessa ei tätä suojaa ole.
Ostamme itsellemme hevoset mitkä tulevat myyntiin, joten ei ole mitään järkeä meidän ostaa itsellemme ns. rikkinäistä hevosta tai hevosta joka meidän ratsastuksessa ei toimi.
Tällöin mitä todennäköisimmin hevonen ei toimisi ostajallakaan tai kokisi ihme parantumista. Meillä on myynissä joskus myös välityshevosia
ja näissä toimimme välittäjinä.
Toki joskus on tullut huteja meillekin, se riskihän meillä ostajina on. Koska emme omista rtg katsetta ja ennustajan kykyjä ei ole. Mutta voitte hyvin arvata, ei meitä voi huijata kuin kerran, toista kertaa emme hevosta tälläisesta paikasta osta jos myyjän kanssa ei pääse sopimukseen hevosenkaupan purusta tai vaihdosta toiseen hevoseen. Ja tälläistä hevosta ei kannata laittaa eteenpäin, taivaskoti paikkana on tällöin paras. Itse olen aika lailla vastahakoinen ostamaan hevosta yksityiseltä, koska monesti omistajan tietotaito ei riitä näkemään hevosen ontumista, virheasentoja jaloissa yms. vaivoja. Koska yksinkertaisesti ei ole riittävästi tietoa ja omistajalla on tunteet vahvasti pelissä mukana. Valitettavasti kun hevoskaupan tunnepuolella ei ole oikeastaan minkäänlaista merkitystä. Ei auta jos hevonen hirnuu tallisssa hienosti kun tulet tallin tai on puettuna pinkiin päästä varpaisiin tai tunnistaa sinun autosi äänen kun tulet pihaan.
Onhan näitä kiva kuulla, mutta mutta.
Eli ostaessasi hevosesi meiltä, voit sen palauttaa myös siinä tapauksessa että hevonen ei ollutkaan se unelmiesi hevonen ja haluatkin toisen. Otamme hevosen takaisin ja perimme siitä sinulta käyttömaksua, tai voimme myös vaihtaa välirahalla sen toiseen hevoseen.

Asioita mitä sinun pitäisi tietää kun hevosta ostat.

Millaista hevosta haet : Koko, taso, luonne, mihin käyttöön se tulee eli kaikki oleellinen ja ennenkaikkea hinta, koska se ratkaisee todella paljon. Ja vielä niin että olet itselleni totuuden mukainen, eli et ole ostamassa haavekuvahevosta. 

Onko sinulla paikka mihin hevonen tulee ?

Jos ostat ensimmäistä hevosta yhdistelmällä lapsi ja/tai arka aikuinen talli, ei kenttää, ratsastusalueena vain piha tai kylätie, tämä yhdistelmä ei vaan toimi.
Turvallinen ratsastus vaatii asianmukaiset puitteet: Aidattu ratsastusalue, hevosen ratsastus ja hoito eivät voi olla ainoastaan lapsen vastuulla. Hevonen on kuitenkin iso elävä eläin joka tarvitsee johtajan ihmisestä. Kilteinkään hevonen ei toimi pitkään ilman johdonmukaista käsittelyä ja ratsastusta. Mikäli asianmukaiset olosuhteet eivät täyty,on suositeltavaa tällöin viedä hevonen sellaiseen paikkaa missä ne täyttyvät. Näin hevosharrastus pysyy todella kivana harrastuksena.

Myyntihevosista voit tiedustella Tiinalta puh 050-5429215
huom. emme anna hevosia ylläpitoon.